Helene sjekker inn – Hurdalsjøen Recoverysenter

På Hurdalsjøen Recoverysenter hadde vi programleder Helene Sandvik fra Helene sjekker inn på besøk ei uke i januar. Programmet som baserer seg på dette besøket sendes på NRK1 3. mai 2020.

NRKs egen omtale av programmet:

Episode 3: Hurdalsjøen recoverysenter

Søndag 3. mai. Regi: Ingrid Løvsland

I episode 3 møter vi Åshild på Hurdalsjøen Recoverysenter. 
 
Kan medisinfri behandling være trygt for folk med tunge psykiske helseutfordringer? I den tradisjonelle psykiatrien behandles pasienter ofte med tunge psykoaktive medisiner og ofte gjøres det over lang tid. Nå har det vokst frem et behov og et krav om å få et medisinfritt behandlingsvalg. Hurdalsjøen recoverysenter har bygget opp et medisinfritt behandlingsalternativ til mennesker med psykiske helseutfordringer.

– Pasientene som kommer hit har ofte brukt medisiner i mange år, og er nå av ulike grunner motivert for å trappe ned og kutte medisinen helt eller delvis. Men det må ikke skje for brått. Det er mange som slet med veldig plagsomme abstinenser, og som trenger hjelp til å gå av medisiner de har brukt i lang tid, forteller Sandvig.»

Foto: Anders Leines

Tekst: fra NRKs nettside, se følgende lenke: https://www.nrk.no/presse/programomtaler/helene-sjekker-inn-_-femte-sesong-1.14965548

NRK Nett-tv, der programmet vil være tilgjengelig etter sendingen:
https://tv.nrk.no/serie/helene-sjekker-inn/2020/MDFP12700320/avspiller