Medikamentfri etter behandling ved Hurdalsjøen Recoverysenter

13. mai 2019 sjekket Siri Westerås (52) inn på Hurdalsjøen Recoverysenter for første gang. Dette ble starten på en lang kamp for å bli medikamentfri, etter vel 10 års avhengighet.

– Jeg vil først begynne med et hjertesukk. Tenk hvis Hurdalsjøen Recoverysenter hadde vært en mulighet for meg tidligere. Samfunnet kunne spart mange millioner kroner, og jeg og min familie hadde muligens vært spart for flere traumatiske opplevelser.

Klikk deg inn på intervjuet i Velferdsmiks

Her er også et opptak fra en samtale som ble filmet rett før Siri Westerås ble utskrevet. Det er litt mer utdypende om erfaringer fra opphold ved Hurdalsjøen Recoverysenter.

Siri i samtale med Marit Leiros (miljøterapeut). Lenke: https://vimeo.com/516632931

Siri Westerås var en av deltakerne i NRK-programmet Helene sjekker inn. Lenke: https://tv.nrk.no/serie/helene-sjekker-inn/2020/MDFP12700320/avspiller

Andre saker der Siri har bidratt med sine erfaringer er:

I reportasje nr tre i en serie i Svenska Dagbladet har flere ved Ved Recoveryakademiets klinikk Hurdalsjøen Recoverysenter blitt intervjuet om nedtrapping av antidepressiva. Reportasjene er skrevet av journalist Fredrik Mellgren.

Intervjuene i den delen av reportasjen, som er fra Hurdalsjøen Recoverysenter, kommer i følgende rekkefølge: Siri Westerås (pasient), Mohammad Yousaf, (psykiater och överläkare), Ole Andreas Underland, (en av grundarna till kliniken) og Ezgi Sara Gumus (pasient).

Litt fra reportasjen:
Mohammad Yousaf medger att det har blivit en ”brutal debatt” om Hurdalsjøen recoverysenter i Norge.
– En del tongivande läkare och psykiater är väldigt kritiska och menar att vi håller på med rena häxkonster. För mig är de endimensionella och konservativa, men framförallt har de ingen respekt för patienter som faktiskt vill sluta. Det alternativet måste finnas.

Ole Andreas Underland fyller i:
– Vi i västvärlden har aldrig använt så stora resurser på vården av psykiska hälsoproblem, aldrig haft fler läkare, psykiater, psykologer och sjuksköterskor och aldrig använt mer läkemedel än nu. Samtidigt har den psykiska ohälsan aldrig varit större. Då måste vi våga tänka annorlunda.

Reportasjen er tilgjengelig i PDF-format fra følgende lenke: Kliniken som avgiftar från antidepressiva

Siri Westerås om Livbergende behandling ved Hurdalsjøen Recoverysenter, Recoveryakademiet. Lenke: https://recoveryakademiet.no/2020/08/24/livbergende-behandling-ved-hurdalsjoen-recoverysenter-recoveryakademiet/

Mikroblogg om nedtrapping av Siri Westerås 

Lenke: https://recoveryakademiet.no/2020/07/16/nedtrapping-av-psykofarmaka/

Vi ber om at du ikke kontakter Siri Westerås direkte.

Ønsker du å komme i kontakt med Recoveryakademiet angående Hurdalsjøen Recoverysenter, så ta kontakt på telefon 414 13 577 eller via vårt kontaktskjema, som du finner via følgende lenke https://recoveryakademiet.no/kontakt/

Skrevet av Siv Helen Rydheim, Recoveryakademiet, 18.05.2021